Jeugdkamp KCN opnieuw een succes

frame-kcnEind mei werd er op de Lage Vaart te Almere alweer het elfde jeugdkamp van de KCN gevist. Omdat het kamp werd gevist op een stuk kanaal van ongeveer een dikke kilometer lang deden er dit keer tien kids mee. Dit keer zelfs uit België. De hoofdsponsor was dit keer de firma Rod Hutchinson, die dan ook zorg droeg voor het aaspakket en wat prijzen. En uiteraard voor de begeleiding van de kids, zo waren aanwezig Sebastian Schuurmans, Peter Hutting en Thiago Nogueira Marques. Ook lieten deze hun onderlijn systemen zien en leerden de kids uiteraard wat trucjes en waaronder visveiligheid. Ook het gebruik maken van een voerboot en rubberboot werd uitvoerig uitgelegd.

 

foto1

De eerste nacht werd er maar één vis gevangen op een stuk kanaal wat normaal toch erg goed moet zijn. Maar vis is vis en de eerste was binnen. De zaterdag stond zoals altijd in het teken van onderlijnen en werpen. The Dude was afgereisd om de kids op zijn eigen manier het onderlijnen knoppen uit te leggen, waarop de kinderen goed reageren. Later zag je ze dan ook overal zelf knoppen. Later op die middag de alom bekende KCN barbecue, wat elke keer toch weer een hit is en aangezien het koud was een leuke afwisseling.

foto2

De laatste nacht wist de jeugd nog zes vissen te vangen, waaronder een paar mooie vissen die boven de 20 pond uitkwamen; voor daar hele mooie vissen. Al met al weer een geslaagd jeugdkamp van de KCN. Het volgende jeugdkamp zal worden gevist op de Nieuwkoopse Plassen in samenwerking met Flexibel Carpfishing. Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen, wil je nog mee doen even een mailtje naar: info@karperclubnederland.nl.

foto3

De KCN wil graag de vrijwilligers bedanken voor hun inzet The Dude, Karper-magazine en uiteraard het team van Rod Hutchinson Nederland. Voor meer informatie over het volgende jeugdkamp, wat plaats gaat vinden op 6, 7 en 8 september op de Nieuwkoopse Plassen, even een mailtje naar info@karperclubnederland.nl.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *