Pro Line Voorjaarstips – Particles en Klein Aas

frame-prolineDat het een koud en daardoor moeilijk voorjaar is geweest, is voor iedereen wel duidelijk… Gelukkig is het weer eindelijk aan beterende hand en beginnen de karpers voorzichtig te azen. Op dit moment is veel voeren vaak niet de manier om ze te vangen. Binnenkort gaan ze de paaitijd weer in en nu is het zaak om de karpers te verleiden. Het is dan ook zeker niet onmogelijk om tijdens deze periode goed vis te vangen, maar het is wel van belang dat je het aas en je aanpak aanpast naar de omstandigheden. Je ziet vaak dat klein attractief aas eerder genomen wordt dan groot aas, vandaar dat we ook aanraden om over te stappen naar klein aas deze tijd van het jaar. 

 foto1
Klein attractief aas doet het vaak zeer goed in het voorjaar!

foto2
Vergeet de particles niet….

Hennep verleid de karpers vaak tot het meer intensiever azen dan normaal in deze omstandigheden. De olie van de hennep stijgt op naar het wateroppervlak en maakt de karpers die zich in hogere waterlagen bevinden erop attent dat er beneden wat lekkers te vinden is. Pro Line biedt maar liefst vijf soorten Hennep, zodat je in elke situatie uit de voeten kan. Naast de normale Hempseed en pittige Chilli Hemp, zijn nieuw dit jaar de Hempseed Specials. Deze Hennep is op smaak gebracht met dezelfde attractors als de populairste smaken boilies in het gamma en laat zich perfect combineren met de bijbehorende boilies. Bijkomend voordeel is dat de attractors samen met de olie uitlekken naar boven. De op smaak gebrachte hennepzaadjes zijn dus uitermate geschikt voor het voorjaar. Probeer bijvoorbeeld eens de nieuwe BBQ Hempseed in combinatie met de BBQ n-Butryric boilies, deze combinatie heeft zich de afgelopen tijd bewezen als een ware killer!

foto3
BBQ Hempseed, een ware killer!

foto4
Een vangende combinatie van BBQ Hempseed en boilies, afgetopt met een opvallende Fluor Dumbell.

Besteed ook aandacht aan je haakaas. Probeer ervoor te zorgen dat het attractief en opvallend is. Het moet de interesse van de karper wekken. Vis eens met een Fluor Dumbell, immers is het een niet alledaagse vorm en kan net die ene karper verleiden om toch je haakaas op te nemen. Door zijn felle kleur wekt het direct de aandacht van de karper en de flavour zorgt ervoor dat de smaak pupillen van de karper overuren draaien. Nog een tip, pas je kleur aan naar de lichtomstandigheden buiten! Kijk welke kleur het felste overkomt die dag, deze zal ook onder water het beste opvallen. Zo zijn Geel of Wit vaak perfect in donker grijs bewolkt weer en doen Roze of Oranje het juist weer goed als er toch af en toe een zonnetje schijnt. Pro Line biedt maar liefst acht verschillende kleuren en smaken, zodat je in elke situatie uit de voeten kan.

foto5
Probeer eens een Tijgernootje icm een stukje Fluor Dumbell als haakaas.

foto6
Stickmix icm Liquid Bait Booster, simpelweg onweerstaanbaar!

Gebruik deze tijd van het jaar ook eens een Stick Rig. De Stickmix in combinatie met de Liquid Bait Booster is vaak een dodelijke combinatie die al menig grote karper op de kant heeft gebracht. Door de compacte aanbieding van het aas en je haakaas is deze combinatie niet te weerstaan.

Succes!
Team Pro Line

Voor meer informatie over al deze producten surf je naar www.proline-products.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *