Nieuw wereldrecord schubkarper!

frame-nieuwsHet wordt een jaarlijks terugkerend ritueel: een nieuw wereldrecord schubkarper. De megaschub is ditmaal gevangen op Etang la Saussaie in Frankrijk. Deze grootste schub van het water werd gevangen door Colin Smith op stek nummer 14. De megaschub is gevangen op het het ongelooflijke gewicht van 100 lb 8oz, wat neer komt op ruim 45 kg!

Deze zeer moeilijk vangbare vis wordt zelden gevangen, maar doet zich tegoed aan al het voer van de vele aanwezige vissers. Hierdoor groeit de groeit deze vis dan ook gestaag door, niet alleen in gewicht maar ook nog steeds in lengte – de vis is nu maar liefst 140 cm lang!

wereldrecord-2103

De vraag is hoe lang het nog zal duren voordat deze enorme schub de 50 kg grens passeert? Wanneer dit het geval is, dan is dit de eerste karper in de geschiedenis  die deze magische grens zal doorbreken. Ik vemoed dat we dit over een niet al te lange tijd kunnen vermelden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *