Vooruitblik Karper 76

frame-dekarperHet vissen op karper is voor velen een soort van lifestyle geworden, alles draait om het vissen; tijd, vrienden, sociale contacten en geld. Het draait allang niet meer alleen om het vangen van alleen maar grote karpers! Grote karpers vangen willen we natuurlijk allemaal, maar meer en meer gaat het (weer) om de beleving, met wie je vist, waar je vist en op wat voor manier je vist. Het is vaak niet de karper zelf die de vangst bijzonder maakt, maar de weg er naar toe… De aftrap van het nieuwe karperjaar vindt traditiegetrouw plaats in de IJsselhallen in Zwolle, waar in het weekend van 3 en 4 februari de beurs Carp 2013 ongetwijfeld weer een leger aan hongerige, gretige karpervissers naar toe trekt. Dat de rek er nog niet uit is moge duidelijk zijn, gezien het feit dat dit jaar de beurs nog groter van opzet is met meer ruimte, meer stands, meer voorlichting, meer demonstraties en hopelijk ook meer bezoekers! In Karper 76 natuurlijk een vooruitblik op Carp Zwolle en nog veel meer mooie, interessante, leerzame artikelen. Karper 76 ligt vanaf 29 januari op de mat en is op donderdag 31 januari verkrijgbaar in de winkel of op Carp Zwolle.

 

Cover-76470

 

 

 

006-011 Magisch Orient470

Magisch Orient; de wederopstanding – Jean-Pierre Becker
Na een aantal magere jaren is een nieuw tijdperk aangebroken op het Franse Lac d’Orient. Tegenwoordig is de visserij op het vermaarde mega-reservoir weer op het niveau van de jaren ’90, dus voor de periode dat het vissen steeds moeilijker werd. We zien de wederopstanding van een water, maar zal de reputatie zo hoog rijzen als in het verleden? Jean-Pierre Becker bevist Lac d’Orient sinds het begin van het millennium en tot drie jaar geleden bleef Orient trouw aan zijn reputatie; lastig en ondoorgrondelijk. Maar drie opeenvolgende jaren met extreem strenge winters en de nodige vis(karper)uitzettingen hebben de visserij volledig veranderd. De recente uitzettingen hebben niet alleen voor meer karpers gezorgd, maar hebben ook het gedrag van de vissen die er nog zwommen in positieve zin beïnvloed.

054-056 Veelzijdige Pellets470

Veelzijdige pellets; 10 top tips – Shaun Harrison
Waar zouden we tegenwoordig zijn zonder onze geliefde pellet? Alle vissoorten houden van pellets, van de allerkleinste tot de allergrootste en veel vissen, met name karper, hebben pellets op de menukaart staan. Tegenwoordig zijn er letterlijk honderden verschillende soorten pellets, speciaal ontwikkeld voor de visserij op karper. Nooit eerder had de visser zo veel keuze! Maar is met al die soorten pellets de ‘noodzaak’ om te experimenten niet een beetje verdwenen? Shaun Harrison geeft zijn beste pellettips waarmee je het verschil kunt maken, om met pellets net even anders te vissen dan de rest!

026-030 Het sociale beestje470

Het sociale beestje – Gerard Schaaf
Aan onze liefhebberij hangt bij ‘buitenstaanders’ een plaatje, een imago dat niet echt hip, stoer of sexy is. Zij die niet vissen, snappen totaal niets van waarom wij vissen. Vliegvissen in een bergstroom kan misschien nog op enig respijt rekenen, karpervissen wordt laf en zielig gevonden. Met een golfuitrusting loopt het beter over straat dan met hengels… Probeer maar eens aan zo’n mooie meid of snelle boy op een hip feestje uit te leggen over de zwaar smakkende geluiden die komen vanuit het kroos van een boerensloot.
Lees hoe Gerard Schaaf op zijn eigen, typerende wijze met dit onbegrip omgaat; ervaringen uit het verleden hebben hem soms pijnlijk doen beseffen hoe anderen ons vissers zien.

062-067 Fotografie470

Veeleisende fotograaf; hobby binnen hobby – Ed Skillz
Niet alleen is Ed Skillz veeleisend als het om zijn karpervisserij gaat, dat is hij zeker ook als het om zijn fotografie gaat! Fotograferen is voor hem echt een hobby binnen een hobby geworden… Als hij een prachtvis vangt, dan wil hij er ook mooie herinneringen aan overhouden, dus is een goede foto een vereiste. Hoeveel mensen kijken niet nadat ze een prachtige sessie gehad hebben teleurgesteld naar hun computerscherm met een paar foto’s die zelfs nog niet Facebook waardig zijn, laat staan dat ze ingelijst aan de muur kunnen. Herkenbaar? ‘Streber’ Ed zal er alles aan doen om dat te voorkomen en vertelt waar hij allemaal op let en welke technische hulpmiddelen hij gebruikt om met een topfoto thuis te komen.

042-044 Rig Talk470

Rig Talk; de ‘no-mess’ madenrig – Richard Stewart
Maden zijn een prima winteraas voor karper. Naast de visuele en chemische attractie bezitten ze een derde goede eigenschap… ze leven! Dit schijnbaar onweerstaanbare aas heeft wel een paar nadelen. Maden zijn (bij grote hoeveelheden) vrij duur in gebruik en ze zijn moeilijk te presenteren. Aan het eerste probleem valt niet zoveel te veranderen, het tweede probleem daarentegen is goed op te lossen met de ‘no-mess’ madenrig! Een stuk minder opvallend en lichter dan de gebruikelijke maggot clips, waarmee je ook met slechts enkele maden kan vissen zonder dat de presentatie daar onder lijdt. Richard Stewart legt stap voor stap uit hoe je de ‘no mess’ madenrig fabriceert en welke voordelen deze rig biedt.

086-092 Extreem obstakelvissen470

Extreme obstakelvisserij – Dennis de Wilde
Een water waar extreme obstakelvisserij bij uitstek van toepassing is, is het befaamde Rainbow Lake in het zuiden van Frankrijk: Begin september reisde Dennis de Wilde met vismaat Jan Nolet af naar Rainbow om een week op stek 17/18 te vissen. Er is de laatste jaren veel geschreven over visveiligheid en de bijbehorende systemen en dat is een hele goede zaak. Echter lijkt het inmiddels bijna ‘not done’ om in de buurt van obstakels te vissen, laat staan er zeer dicht tegenaan. Obstakels zijn en blijven ware pleisterplaatsen op ieder water waar deze zich bevinden. En op de juiste manier kan hier nog steeds verantwoord worden gevist, zo laat Dennis in dit artikel zien. Maar daar moet je wel wat voor over hebben en bereid zijn om van je stretcher af te komen en realiseren dat je niet even bij je buurman kunt langsgaan om een praatje te maken!

070-074 Over de grens470

Over de ‘grens’; De Ronde Bleek – Leslie de Klerk
In de rubriek ‘Over de grens’ wordt doorgaans een zogenaamd betaalwater besproken in het buitenland, maar meer en meer zien we dat ook in Nederland en België (vaak kleine, afgesloten) wateren op deze manier beheerd worden. Wateren waar karpervissers in alle rust kunnen vissen, vaak in een mooie natuurlijke omgeving. Zo’n water is de Ronde Bleek onder de rook van Eindhoven. Leslie de Klerk viste er met vismaat Jeroen een aantal dagen en dat beviel hun heel goed!
De Ronde Bleek is werkelijk een schitterend water met prachtige, jonge vissen, die erg snel groeien. Door de gevarieerde dieptes tot 10 meter is de Ronde Bleek zeker geen gemakkelijk ‘runwater’. Als je op zoek bent naar een water waar je in alle rust kunt zitten in een schitterende omgeving, met kans op mooie, gezonde karpers, dan is de Ronde Bleek zeker een aanrader!

046-052 Orient470

Terugkeer naar Orient – Andy Chambers
Andy Chambers en Lac d’Orient zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 15 jaar geleden stond hij voor het eerst aan de oevers van het overweldigend grote water. De foto van Bulldozer, de enorme schub, had hem toen naar Orient getrokken. Weken, maanden heeft hij aan de oevers van dit magische meer doorgebracht, wat uiteindelijk een paar jaar terug werd beloond met de vangst van twee 70 lb+ spiegels en een rits aan andere grote vissen. Na drie jaar afwezigheid ging hij terug met nog steeds de droom van zo’n grote Orientschub die door zijn hoofd spookte. Het zou een onvergetelijk weerzien worden!

Interessante uitdaging – Bart van den Hurk & Marco Tetteroo
Binnen het karpervissen is de zoektocht naar onderscheidend aas een blijvend gegeven. De karpers worden immers steeds slimmer en kritischer in wat ze voorgeschoteld krijgen. Bij Pro Line zijn ze met hun team aan ervaren karpervissers dan ook constant bezig met het zoeken naar verbeteringen op het gebied van aas.

Al sinds de beginjaren is de Garlic & Robin Red een van de best verkochte smaken en deze ‘bewezen’ boilie vormde het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een verbeterde versie, met als doel de instant aantrekkingskracht van deze boilie verder te vergroten, zonder in te boeten op de lange termijn kwaliteiten. De vissen een stukje herkenbaarheid te bieden in een nieuw jasje, waardoor aasdressuur opzij geschoven kan worden. Een interessante uitdaging!
Kijk hoe de nieuwe boilie uitvoerig wordt getest op Vallee lake 2 in Frankrijk.

{youtube}uMd1MhTW7o4{/youtube}

WAANZINNIG! Proline boiliepakket t.w.v. €100,- bij een abonnement!

Abowerving karper 76470

Word nu abonnee van Karper en kies voor het Proline BBQ ’n Butyric en End Tackle pakket. In dit pakket: 1 kg boilies 15 mm, 1 kg boilies 20mm, 1kg sticks, 1 zakje soft shell coates hooklink, 2 undercover loop leaders, 2 N-Gen 5 haken, 1 Leadclip, 1 Tailrubber, 3 SF lood, 1 X-tend boiliestops, 1 swivels size 8 én de dvd Extreme Fieldtesting p2, dit alles verpakt in een handige Proline emmer. Ga snel naar http://karper.mijntijdschrift.net/proline en profiteer van dit aanbod!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *