Nationale Topcompetitie Karpervissen 2013

frame-sportvisserijnederland-ksnAfgelopen jaar heeft Sportvisserij Nederland in samenwerking met De KSN het initiatief genomen om in 2012 de Nationale Topcompetitie Karpervissen op te starten. Behoudens de tegenvallende vangsten, is deze Topcompetitie een groot succes geworden. Het reglement blijft voor 2013 ongewijzigd, behoudens dat de niet-vangers in alle vakken hetzelfde klassementscijfer ontvangen (ongeacht het aantal vangers c.q. deelnemers in het vak). Voorts is het maximum aantal koppels gewijzigd, i.v.m. de beschikbare parkoersen.

Dit jaar kunnen 36 licentiekoppels deelnemen, waarvan vier koppels worden aangemeld door onze sponsoren. Vervolgens resteren 32 plekken, waarvan de helft nieuwe deelnemers en de andere helft wordt gevormd door de beste 16 koppels van afgelopen jaar. Mochten uit deze laatste groep koppels afzien van deelname of één van de vier gesponsorde koppels betreffen, wordt hun plaats aan nieuwe koppels gegeven.

De kosten voor deelname aan de Nationale Topcompetitie Karpervissen 2013 zijn wederom vastgesteld op € 550,- per koppel voor de vier wedstrijden van 40 uur. Indien er voldoende plaats op een parkoers is (of in geval van een afmelding) kunnen daarnaast nog vier losse koppels deelnemen die één wedstrijd vissen voor de weekendprijzen maar niet meedoen in de einduitslag/ prijzen. De kosten voor deelname aan één wedstrijd bedragen € 175,- per koppel. In totaal kunnen er dus, afhankelijk van de locatie, maximaal 40 koppels aan een Topcompetitiewedstrijd meedoen.

In het geval dat er meer inschrijvingen komen dan de 16 beschikbare nieuwe licentiekoppels, zal er tijdens de beurs Carp in Zwolle op 3 februari a.s. om 13.30 uur een loting plaatsvinden voor de beschikbare 16 licentiekoppels (of meer als van de beste 16 van 2012 geen aanmelding wordt ontvangen). Ook zullen er nog tien reservekoppels worden geloot die als losse koppels aan één van de vier wedstrijden kunnen deelnemen (totaal 16 koppels). Op de beurs Carp Zwolle kun je ook nadere informatie ontvangen betreffende de Nationale Topcompetitie Karpervissen en zullen de viswateren bekend worden gemaakt. De wedstrijden worden over 40 uur gehouden van vrijdag 18.00 uur tot zondag 10.00 uur. Zie onderstaand de data (onder voorbehoud!).

19, 20 en 21 april 2013
24, 25 en 26 mei 2013
14, 15, 16 juni 2013
18, 19, 20 oktober 2013

Indien je mee wil doen aan de Nationale Topcompetitie Karpervissen 2013 verzoeken wij je om het inschrijfformulier uiterlijk 25 januari 2013 (nieuwe aanmeldingen met twee pasfoto’s!!) te sturen naar Sportvisserij Nederland, Afd. Wedstrijden, Postbus 162, 3720 AD Bilthoven. Het inschrijfformulier is aan te vragen bij Wedstrijden Sportvisserij Nederland (email: wedstrijden@sportvisserijnederland.nl).

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *