(karper)vissen is nu officieel een sport

frame-sportvisserijnederlandEen interessante tweet van Marco Kraal afgelopen week, wat voortkwam uit onderstaand bericht: De sportbonden hebben dinsdag bij de algemene vergadering van NOC*NSF unaniem ingestemd met het lidmaatschap van Sportvisserij Nederland. Een groot moment voor de hengelsport want hiervoor werd al lang gelobbyd. 

 

De sportbond die 570.000 leden telt, treedt op 1 januari toe tot de sportkoepel waarmee het ledental met zo’n 10 procent wordt uitgebreid.

Sportvisserij Nederland voldoet aan alle formele aansluitingscriteria van NOC*NSF, meldde NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. De bond is ook aangesloten bij SportAccord, de koepel van internationale sportorganisaties. Onder meer vanuit dierenwelzijnorganisaties kwamen bezwaren terwijl andere bonden ook vreesden financieel te moeten inleveren ten koste van het nieuwe lid. Dat gebeurt vooralsnog niet, de vissport deelt de komende 4 jaar niet mee uit de pot beschikbare Sportagenda-middelen.

Kortom: het is even afwachten wat de gevolgen zijn voor het karpervissen maar dat ‘men’ het vissen steeds serieuzer ziet is alleen maar gunstig.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *