Winnaars JRC Cup 2012

frame-jrcDe winnaars van de JRC Cup 2012 zijn bekend. Het afgelopen weekend werden Tijmen van der Sanden en Michel Hollaar gehuldigd als respectievelijk Dé Karperbelofte en Dé Karperpromotor 2012. Zij mochten uit handen van Rik Hartgers en Robert Valkeneer ieder een JRC productpakket t.w.v. enkele duizenden euro ontvangen.

Twee maanden lang konden karpervissers via Hengelsporthuis.com hun favoriet nomineren. Tijdens Carp Zwolle 2012 bleek dat er van deze gelegenheid gretig gebruik is gemaakt. Een grote diversiteit aan namen passeerden de revue, echter deze winnaars staken er met kop en schouders bovenuit. Het werd een waar KSN onderonsje, want zowel Van der Sanden als Hollaar zijn nauw bij deze organisatie betrokken.

Tijmen van der Sanden
De winnaar van de juniorenprijs is alweer drie jaar actief binnen de KSN Jeugdcommissie. In eerste instantie voerde hij samen met Daniel Takken de redactie van het verenigingsblad. Vorig jaar werd hem gevraagd de voorzittershamer over te nemen van Bart van Bezouw en vanaf dat moment leidt hij met veel verve deze groep jonge belangenbehartigers. Buiten zijn inzet voor de KSN is Van der Sanden ook mede-coördinator én initiator van het spiegelkarper-project (SKP) op stuwvak 0 van de Rijn/Lek. Samen met Pieter-Bas van Duuren houdt hij zich inmiddels bezig met een nieuw SKP. Het ziet er dus naar uit dat deze 20 jarige HB0-student de titel Karperbelofte meer dan waardig is.

foto1

foto5

Michel Hollaar
Een lekker dagje of nachtje gaan karpervissen lijkt zo vanzelfsprekend, immers vissen is ontspanning en moet je je hersenen niet al teveel tergen. Echter zo vanzelfsprekend is karpervissen helemaal niet. In een land als het onze gaat er namelijk niks vanzelf en dien je er vaak met man en macht voor te knokken om te mogen vissen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel regels en wetten die het voor verenigingen en hun bestuurders knap lastig maken. Achter de doeken van verenigingen en belangenorganisaties gaat veel intensief overleg schuil. Véél onderzoek, gelobby en ellenlang vergader, voordat zij überhaupt iets voor elkaar kunnen krijgen bij de overheidsinstanties. Gelukkig staan vissers er soms toch bij stil dat mensen die zich hard inzetten voor onze hobby onmisbaar zijn. Dat blijkt wel uit de 32 % van de stemmen die gingen naar Michel Hollaar. Hij geldt als hét voorbeeld dat je met tomeloze inzet veel kunt bereiken. Hollaar heeft maar liefst 12 vrijwillige taken op zich genomen, verdeeld over de KSN, Sportvisserij Zuidwest Nederland, een werkgroep van Sportvisserij Nederland en zijn ‘eigen club’ HSV Het Voornse Kanaal. Daarnaast geeft hij gedurende de winter diverse lezingen én is hij geregeld begeleider bij de KSN Jeugdviskampen… Niet vreemd dat Hollaar het nodig vond zijn vrouw vriendelijk te bedanken voor al het geduld dat zij heeft én en passant  verontschuldigde de promotor zich voor het feit dat hij zo weinig thuis is, immers wordt er nu en dan ook nog gevist…

foto2

foto3

foto6

Goed initiatief JRC

Dankzij het fantastische initiatief van JRC Products worden er ieder jaar prominente karpervissers in het zonnetje gezet tijdens Carp Zwolle. Houd nauwlettend het magazine Dé Karperwereld in de gaten om op de hoogte te blijven van de JRC Cup en al het andere karpernieuws. Zie voor alle informatie omtrent JRC Products: www.jrcproducts.nl

foto4

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *