Bezoekersrecord Carp 2011

frame-carp-zwolleAfgelopen weekend stond het karpervissen centraal in de Zwolse IJsselhallen, waar de vijftiende editie van de karperbeurs Carp Zwolle plaatsvond. De sfeer was er uitermate goed en met ruim 11.000 betalende bezoekers werd bovendien een onverwachts bezoekersrecord geboekt. Kortom: karpervissen is hartstikke recessieproof!

“Vorig jaar hadden we 9.500 bezoekers, dus dit bezoekersrecord van 11.000 hadden we totaal niet verwacht”, aldus een meer dan tevreden beursorganisator Mick Paine. Paine – die alweer voor de vijftiende keer op rij de beurs in Zwolle organiseerde – had eerder gerekend op rond de 10.000 bezoekers. Bovendien had de beurs dit jaar nog een ander record; nog nooit waren er zoveel standhouders als dit jaar (102). Die standhouders waren bovendien zeer tevreden over de gedraaide omzet tijdens de twee beursdagen.

Volop media-aandacht

Dat de hengelsport gaaf, sexy, hip en cool is en volop in de lift zit, is ook de media niet ontgaan, zo bleek uit de aandacht die zij voor de beurs hadden. De TV-programma’s Ochtendspits (Ned.1), Hart van Nederland (SBS6) en regionale tv-zender RTV Oost vereerden de beurs met een camerabezoek. Daarnaast waren er ook positieve items op Radio Oost, 3FM en in diverse landelijke kranten. Goede publiciteit dus voor de hengelsport!

Op naar volgend jaar

Carp Zwolle 2011 is nog niet koud voorbij, of Mick Paine blikt al vooruit naar volgend jaar. Paine: “We waren sowieso al van plan om qua beursoppervlakte uit te breiden, maar nu is het definitief dat we volgend jaar van 10.000 naar 12.000 vierkante meter gaan. Dat is gezien de topdrukte van afgelopen weekend en de wens van veel standhouders voor meer standruimte ook zeker nodig.”

Bron: Sportvisserij Nederland

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *