Nieuwe PB haken!

frame-pbproductsMet bescheiden trots ben ik blij iedereen te kunnen meedelen dat de nieuwe haken van PB Products in de maand september gelanceerd zijn. Na een lange voorbereidingsfase met daarin enkele fikse tegenslagen is het uiteindelijk gelukt om een hakenrange neer te zetten die voldoet aan alle kritische eisen van het Research & Development team.


Aangezien alleen het allerbeste goed genoeg is moesten we halverwege het voorjaar tot het besluit komen om de eerder aangekondigde bruin gecoate haken niet in productie te nemen. Uit praktijktesten bleek namelijk dat deze coating de staalsoort teveel aantast waardoor de haken net niet sterk genoeg waren. Om tot een hakenrange te komen die wel aan onze eisen voldoet is daarom gekozen voor een matte, grijze coating. Hierdoor blijven de originele krachtige eigenschappen van de haak behouden maar hebben ze toch een modern karakter. De nieuwe hakenrange kenmerkt zich door een matte, grijze coating waardoor de haken minder opvallen. Bovenal gaat deze coating roestvorming tegen en zorgt het ervoor dat de haken extreem scherp zijn.

foto1
Een kant en klare Aligner in combinatie met een Super Strong Hook maat 6 is voor mij inmiddels een betrouwbare en bewezen combinatie.

Inmiddels heb ik de haken in de testfase (samen met andere mensen van het Research & Development team van PB Products) mogen gebruiken waarna er 5 modellen in productie zijn genomen. Om de betrouwbaarheid te garanderen is er gekozen om dit najaar de volgende modellen te lanceren: Super Strong Hook, Anti Eject Hook, Jungle Hook, No Escape Long Shank Hook en de Intruder Hook.

foto2
De nieuwe haken van PB Products zijn volop leverbaar.

Tijdens een recente sessie in Frankrijk kon ik de haken aan een extreme test onderwerpen. De boomstronken in combinatie met de bijzonder sterke vissen vragen er immers het uiterste van je materiaal. Ik maakte er gebruik van de Super Strong Hook en de Jungle Hook. Beide haken doorstonden de test glansrijk en een bijkomend voordeel was dat de haken ondanks de vele kopvoorns en gelukkig ook karpers vlijmscherp bleven. Voor mij een absoluut pluspunt omdat je daardoor veel snelheid in je visserij kan houden, iets waar ik veel waarde aan hecht wanneer vissen snel voorbij trekken.

foto3
De haken zijn tot het uiterste gestest in moeilijke omstandigheden. Ikzelf ook trouwens!

Al met al weet ik zeker dat deze hakenrange een verrijking is voor de tacklebox van vele karpervissers. Ondertussen zitten we overigens niet stil. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een aantal schitterende nieuwe producten waaronder enkele speciale haakmodellen! Daarover de volgende keer meer.

Martin Post
PB Products

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *