Grootste karper Engeland dood

frame-nieuwsTwo Tone, De grootste karper van Engeland is dood gevonden. Two Tone is uitgegroied tot 1 van de bekendste karpers ter wereld en werd door Britse vissers door zijn gigantische afmetigen als de heilige graal beschouwden. Two Tone is een natuurlijke dood gestorven en werd in zijn ‘thuismeer’ Conningbrook Lake nabij Canterbury dood aangetroffen. De leeftijd van Two Tone werd geschat tussen 40 en 45 jaar. Veel Britse vissers spendeerden vele jaren om hem proberen te vangen. Toch is Tow Tone niet meer dan 50 keer in zijn leven gevangen. Two Tone woog bij zijn uitzetting als onderdeel van een kweekprogramma eind jaren`80, begin jaren `90, 5,4 kg. Twee jaar geleden werd hij voor het laatst keer gevangen en woog toen 30,8 kg.

Sommige vissers zouden 15 jaar lang geprobeerd hebben om hem te vangen. Ook zou tow Tone verantwoordelijk zijn voor ten minste vier scheidingen omdat diverse karpervissers dermate geobsedeerd waren met de jacht op deze unieke vis. Ook zijn er diverse boeken verschenen over de jacht op Two Tone. Zondag 22 augustus is Two Tone begraven bij het betaalwater Conningbrook Lake en krijgt een echt graf om hem te eren.

Bekijk hier de videobeelden op Nuvideo

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *