PB Products productreview, Jelly Wire en Skinless

frame-pbproductsHet voorjaar is nu inmiddels vol in gang en na een trage start waarbij de vis zichtbaar veel tijd nodig had om op gang te komen zijn er inmiddels alweer flinke successen geboekt. Het voorjaar is ook een tijd om je nieuwe plannen ten uitvoer te brengen en misschien wel over te gaan naar een ander water en een nieuw soort visserij. Dit soort veranderingen vergen vaak ook aanpassingen aan je materiaal. De keuze van je onderlijnmateriaal kan hierin bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen.

In het grootste deel van mijn visserij maak ik gebruik van 25lb Jelly Wire waarbij ik de kleur aanpas aan de bodemkleur op mijn stek. Jelly Wire bestaat uit een soepele gevlochten binnenkern met daar omheen een gemakkelijk afstripbare soepele en matte coating. Doordat er een coating omheen zit is de kans op in de war gooien kleiner dan bij een geheel gevlochten onderlijn. De soepelheid van deze coating zorgt er tevens voor dat de onderlijn perfect de contouren van de bodem volgt. De combinatie van deze eigenschappen maakt hem bruikbaar voor een enorme diversiteit aan situaties en visserijen. Een echte betrouwbare allrounder dus.

foto1

Het voorjaar is inmiddels in volle gang en met de zomer in aantocht zijn de karpers extra hongerig. Dé tijd om weer lekker op pad te gaan.

Ik kwam zelf dit voorjaar echter terecht in een situatie waarin ik op extreme afstand moest vissen en het uitvaren van de lijnen niet toegestaan was. Doordat ik hier maximaal 1 aanbeet per sessie kon verwachten moest ik er zeker van zijn dat mijn rigs niet in de knoop zouden liggen. Ik besloot om die reden te kiezen voor 25lb Skinless. Dit onderlijnmateriaal bevat een dunne en soepele gevlochten kern met daar omheen een bijzonder stijve coating. Door de stijve coating was ik er zeker van dat mijn montage tijdens de verre worp niet in de knoop zou raken. Met het strippen van de laatste 3cm creëerde ik tevens een natuurlijke aasaanbieding en een goede inhaking. De aanpassing bleek zijn vruchten af te werpen. Geen enkele keer lag mijn montage in de knoop en al vroeg in het voorjaar wist ik enkele mooie vissen te vangen.

foto2

De onderlijnmaterialen Jelly Wire en Skinless van PB Products laten je nooit in de steek!

PB Products biedt voor de meest uiteenlopende situaties een geschikt onderlijnmateriaal waarbij extreme duurzaamheid en rigcamouflage de uitgangspunten zijn. Zo hebben alle gecoate onderlijnmaterialen bijvoorbeeld een perfect meegekleurde binnenkern waardoor optimale camouflage van je rig gewaarborgd is.

foto3

Bart van Bezouw

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *