Aangeschoven bij – Paul Buts

1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Paul Buts

foto1


2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Mensen waar ik een hekel aan heb of mensen die ik niet mag. Ook zou ik niet kunnen vissen met mensen die andere mensen op vis gebied niets gunnen. Hierbij bedoel ik vismaten die balen als jij een mooie karper weet te strikken. Vissen moet leuk en gezellig blijven! Het is tenslotte je hobby!

3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Wat een lastige vraag. Dat zijn er eigenlijk zoveel (wel vrouwen). Van Yolanthe, Lieke van Lexmond, Kim Feenstra tot Esmee Denters. Ze zijn allemaal welkom! Bij deze dan ook voor de genoemde personen een openlijke uitnodiging om eens een vissessie bij te wonen.

foto2


4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Ja, ik ben wel een beetje bijgelovig. Er zijn een aantal dingen in mijn visserij die ik op een bepaalde manier moet doen, anders zit ik met weinig vertrouwen aan de waterkant. Allereerst moeten mijn swingers op gelijke hoogte hangen. Ik heb er een hekel aan als een swinger bijvoorbeeld hoger hangt dan een ander swinger. Ook moeten mijn molens in dezelfde positie hangen. Tot slot, als ik met bijvoorbeeld een bruine onderlijn vis, moet alles aan die onderlijn ook daadwerkelijk bruin of doorschijnend zijn. Als ik vis met een bruine onderlijn met daarop groene shrink tube, zit ik al met minder vertrouwen aan de waterkant. Uiteraard maakt het geen snars uit! Ik geloof er echter gewoon in!

foto3


5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ik heb erg veel haken in mijn tacklebox. Haken vind ik belangrijk in mijn visserij. Echter gebruik ik ze lang niet allemaal. Type haken die ik met regelmaat gebruik zijn: klauwhaak, longshank haak en voor sommige gevallen een JRC 360 graden haak. Uiteraard test ik een haak altijd zorgvuldig op scherpte. Ik prik er heel voorzichtig mee in mijn hand en bekijk met een speciaal vergrootglas nauwkeurig de haakpunt.

foto6


6) Steen of lood?

Lood. Lood werpt en haakt naar mijn mening op dit moment het beste. Wel ben ik benieuwd naar de ontwikkelingen voor de toekomst. Buiten dat, is de vorm van het lood ook altijd erg belangrijk. Ik pas de vorm van mijn lood altijd aan de omgeving / bodem aan.

7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Rozijnen. Tenminste, laat ik het zo zeggen, de overheerlijke rozijnen sloegen niet aan op het water. Ik had werkelijk de hele Albert Heijn, Aldi, Dekamarkt en C1000 in onze plaats leeg gekocht. In heel Hillegom was geen rozijn meer te krijgen! Vervolgens had ik een voerstek opgebouwd. Echter, na een week non-stop vissen zonder een enkele piep (boilies sloegen wel goed aan), besloot ik dat ik voorlopig toch lekker met boilies blijf vissen.

Echter zijn boilies ook niet altijd even goed. Ik heb via Internet wel eens een lading bestelt (laat ik het merk maar niet noemen) welke bijna uit elkaar vielen. Werpen met een werppijp was onmogelijk. Na een aantal uur in het water vielen mijn boilies tevens volledig uit elkaar.

foto5


8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Twee jaar geleden ging ik even een bakkie doen bij een vismaat verderop. Met de boot vaarde ik naar zijn stek toe. De bakkies bier smaakten echter zo goed, dat ik er een aantal van teveel op had. Op de terugreis riep mijn vismaat nog, ben je dronken? “Nee, ik ben zo goed als nuchter”. Echter, had ik geen flauw idee wat ik deed. Ik naderde met volle snelheid de kant en vloog hiermee met motor en al door al onze lijnen heen. Godzijdank hebben we alle systemen veilig uit het water gekregen. Dit leverde natuurlijk wel een bak ellende op. Het leek mij overigens verstandig die nacht niet verder meer door te vissen. Van deze gebeurtenis heb ik uiteraard geleerd en wil ik zeggen dat teveel alcohol en vissen niet goed samen gaan (helaas is dit voor velen juist wel de ideale combinatie).

foto4
9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Een Nissan Almera auto voor mijn spullen en een Zodiac boot of baitboat voor mijn haak.  Aangezien ik vaak samen met iemand ga vissen, hang ik een aanhanger achter mijn auto. Auto plus aanhanger is voldoende om voor twee personen alles mee te nemen.

foto7
10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Dat zijn absoluut de hoge wandelschoenen van Lowa. Ik gebruik het hoogste model van de Lowa Renegade GTX serie. Doordat deze gedeeltelijk van Goretex zijn, ademt de schoen uitermate goed. De schoen zit tevens enorm zacht en lekker! Buiten dat, is de schoen 100% waterdicht. Ik heb er mee door modder, water, gras, sneeuw en bladeren gelopen zonder ook maar iets vochtigs te voelen! De schoenen zitten veel beter dan laarzen. Absolute aanraders!

foto8
11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Als voorgerecht een overheerlijke tomatensoep met (mits mogelijk) vers Frans stokbrood. Als hoofdgerecht een grote bak sla, gebakken aardappeltjes, een slavink en een grote bus ketchup. Uiteraard moet dit allemaal worden weggespoeld met een lekker biertje.

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

“Nobody said it was easy”, van Evil Activities. Evil Activities is een hardcore DJ. Hij heeft het nummer van Coldplay zodanig “ge-remixt”, dat het een prachtig party nummer is geworden. Aangezien 99% van de lezers dit nummer niet zal kennen, raad ik jullie aan het volume van de PC maximaal aan te zetten en naar Youtube te gaan om het nummer te beluisteren. 

foto9


13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Computer gerelateerde tijdschriften, met als onderwerp: Linux of Cisco netwerken.

14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Aan mijn broertje en vismaat, Danny Buts. Wij zijn samen met karpervissen begonnen en vissen nog steeds altijd samen. Wij maken samen ook deel uit van het JRC karper team en worden gezien als de gebroeders Buts. Succes met jouw deel Danny!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *