Vissers delen naar harte lust sterke visverhalen op Visma

frame-vismaAhoy Rotterdam was van 25 tot en met 28 maart dé ontmoetingsplek voor vissers tijdens Visma, de grootste hengelsportbeurs van Europa. 20.321 bezoekers werden vier dagen lang getrakteerd op nieuwe producten, mooie aanbiedingen, verre vakan-tiebestemmingen en een educatief beursprogramma. Naast een vaste groep hengel-sporters deelden ook vrouwen en jeugdige vissers hun sterke visverhalen op de beursvloer.

Tuigjes maken, onderlijnen knopen, simulatie vissen op de Wii, op de foto met hengelsportico-nen Ed Stoop en Marco Kraal, het was allemaal mogelijk voor de jongste bezoekers van Visma. Sportvisserij Nederland had zaterdag en zondag een jeugdplein ingericht waar vrijwilligers de fijne kneepjes van het hengelsportvak met veel plezier bijbrachten aan de hengelsporters van de toekomst. Uit cijfers van Sportvisserij Nederland blijkt dat vissen onder jongeren enorm toeneemt in populariteit. Momenteel werpen naar schatting 550.000 Nederlandse jongeren re-gelmatig een hengel uit. Het toenemende enthousiasme voor hengelsport onder jongeren was duidelijk terug te zien op de beursvloer van Visma.

Inkopen voor start visseizoen

Natuurlijk werd de beurs ook bezocht door een vaste club hengelsporters die Visma aangrepen om aankopen te doen om aan de start van het nieuwe visseizoen goed voorbereid plaats te nemen langs de waterkant. Bij stands van de groothandels SPRO, PureFishing en Shimano konden bezoekers zich verlekkeren aan de nieuwste hengelsportmaterialen die vervolgens bij de detaillisten massaal werden ingekocht. Bijna niemand verliet de beurs met lege handen. Hengels tot wel 16 meter gingen als warme broodjes over de toonbank evenals kleding, molens, aas, bivys en trolley’s.

Educatief beursprogramma

Het gevarieerde beursprogramma maakte het dagje uit voor de bezoekers compleet. Het Beet-Theater dat ingericht werd door VIP Media zat elk uur vol geïnteresseerde hengelsporters en ook de vertrouwde castingbaan en Vaste Stokken Parade mochten op veel aandacht rekenen. De nieuwe visstekken boden roofvissers, karpervissers, witvissers, zeevissers en vliegvissers dagelijks interactieve workshops waar ze in kleine groepjes met experts aan de slag gingen met het maken van kunstaas en foto’s, nieuwe werptechnieken uitprobeerden etc.

Beursmanager André Hooijer van Ahoy Rotterdam blikt tevreden terug op Visma 2010. “Visma bewijst wederom haar status als dé ontmoetingsplek voor hengelsporters in Nederland. Jong en oud hebben massaal materiaal gekocht waarmee ze de beste vangsten aan de haak kunnen slaan. Tijdens Visma was het visserslatijn niet van de lucht, na de beurs kunnen de stoere ver-halen met mede-vissers worden gedeeld via www.sterkevisverhalen.nl.”

Visma 2011 vindt plaats van 24 tot en met 27 maart in Ahoy Rotterdam.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *