Verslag KSN Jeugddag 21 februari

frame-ksnDe Jeugddag 2010 van de KarperStudiegroep Nederland, die op zondag 21 februari op het kantoor van Sportvisserij Nederland is georganiseerd, was een groot succes. Dat het karpervissen onder de jeugd enorm populair is bleek uit de record opkomst van 60 kids, die vanuit het hele land naar Bilthoven waren afgereisd.

Het door de KSN Commissie Jeugd georganiseerde programma was afwisselend en spectaculair. De bekende karpervissers Roelof Schut en Arjen Uitbeijerse beten de spits af met een lezing over de aanpak van een fictief Frans karperwater. De interactieve presentatie was “super leerzaam”, aldus de geboeide jonge karpervissers. Vervolgens kon men in kleinere groepen de fijne kneepjes leren over aas, rigs en systemen. Aasgoeroe Mitsz van der Kamp hield een boeiend en praktisch verhaal over het gebruik van de juiste boilies in verschillende jaargetijden. Bart van Bezouw, de voorzitter van de Commissie Jeugd, liet zien hoe je een goede karperonderlijn kunt knopen en de systemen-experts Koen Koops en Martin Post lieten zien hoe je een voorslag, lood en onderlijn zo efficiënt en visveilig mogelijk kunt toepassen.

foto1

Onder het genot van broodjes en frisdrank was in de pauze ruimte om allerlei sterke vangstverhalen uit te wisselen en de schitterende karpers in het grote aquarium van Sportvisserij Nederland te bewonderen. Daarna nam de jeugdige en bloedfanatieke karpervisser Mario Gijbels de groep mee op zijn jacht naar hele grote karpers, gevolgd door een vermakelijke presentatie van de Commissie Jeugd over hun werkzaamheden in de afgelopen vijf jaar.

foto2

De dag werd spectaculair afgesloten met een tombola, waarbij dankzij een aantal sponsoren hele mooie prijzen te winnen waren. De grootste winnaar was het enige meisje in het gezelschap, die zowel de tweede als eerste prijs (een luxe vistas en een comfortabele stretcher) in de wacht sleepte. Ook degene die minder geluk hadden konden met een grote grijns naar huis, want bij het afscheid kreeg iedereen een goed gevulde goodiebag mee!

Tot volgend jaar!

De KSN Commissie Jeugd bedankt de volgende sponsoren:

foto3

foto4

foto5

foto6

foto8

foto9

foto10

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *