Verslag KCN Jeugdkamp 2009 deel 1

frame-kcnWaarom deel 1 hoor ik u denken, nou omdat we in september een tweede kamp hebben in Emmercompasuum. Maar zo ver is het nog lang niet. Op 5, 6 en 7 juni 2009 is het eerste jeugdkamp gevist op het verenings water van de visclub de Brasem en deze was gesponsord door de firma RIX uit Lutten. Ramon Ruijs had dit jaar de organisatie op zich genomen van dit toch wel erg leuk evenement. Hadden we vorige jaar nog maar 4 kids aan de waterkant waren er dit jaar 14 aanmeldingen. Prima, net als de hele KCN zitten de jeugdkampen ook lekker in de lift. De vrijdag avond stond in het teken van kennismaken en opzetten van kampementen. Op elke twee jeugdleden was er 1 begeleider. Het was mooi om te zien dat er vele nieuwe onderlijntjes en systemen werden vervangen en uitgelegd. Ook was de voerboot van de KCN van de partij en kreeg dit kamp zijn eerste vuurdoop en volgens de gebruikers doet hij het prima. Alleen jammer dat de begeleider van die groep aan de antenne van de boot heeft lopen knagen!!

foto1

De eerst avond werd de eerste vis gevangen door Simon Ten Cate die dan ook gelijk in de prijzen viel. Want aangezien wij alles anders doen dan andere, wint er op de kampen van de KCN het jeugdlid met de eerste vis en de kleinste vis. De eerste nacht zijn er 4 vissen gevangen niet wild maar vis is vis. De zaterdag avond is in teken van de BBQ en gezellig was deze weer, de hengels werden uitgedraaid en Ramon draaide het vlees om. Al gauw had Cor Hendriks de moppen trommel open en weer haar!!!!! Ook de zaterdag nacht kwam er weer vis op de kant meerdere leden hadden een kromme hengel. Wat opviel is dat de meeste vis van de noordkant van de plas kwam. De reden was denk ik dat daar de minste hengels stonden.

foto2

De zondagmorgen werd educatief aangekleed door Koos Walters van het aas bedrijf KGB. Deze gaf uitleg over zijn manier van vissen en je kans vergroten met instant vissen. Aangezien iedereen zijn aandacht erbij had, vonden de kids het blijkbaar ook interessant.

Toen was het opruimen en met de vuilniszakken langs de waterkant en de plekken schoon achter laten. En was er een einde gekomen van alweer het tweede jeugdkamp van de KCN. In totaal zijn er 13 vissen gevangen en waren de prijswinnaars Simon ten Cate en Jeremy Guigelaar.

foto3

Een woord van dank:

De KCN wil graag de volgende mensen bedanken:

Rix Hengelsport uit Lutten, de firma KGB, HSV de Brasem uit Dedemsvaart voor het beschikbaar stellen van hun water, Hengelsport federatie Oost- Nederland en niet te vergeten Hennie Bodde, Bas Westenberg, Cor Hendriks, Richard Guigelaar, Stephan van Went, Sjon van Scholten van de Brasem en uiteraard Ramon Ruys voor het opzetten van het jeugdkamp, allemaal perfect gedaan!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *