Politie hengelt verboden wapens uit de viskist

frame-politieBron: Dagblad van het Noorden

De regiopolitie Groningen controleert sportvissers op het bezit van een katapult. Hengelaars gebruiken het ding om voerballen ver over het water te schieten.

Deze maand kunnen vissers hun ‘schiettuig’ nog zonder sancties inleveren op het politiebureau. Via posters bij hengelaarsportzaken worden ze op de hoogte gebracht.

Winkelier Titus Blom van de gelijknamige zaak in de stad Groningen moest zijn voorraad ‘pultjes’ al afgeven aan twee agenten die een bezoekje brachten aan zijn winkel. “Ik vind het een zielige actie. Moet je kijken wat er bij een bouwmarkt allemaal in de schappen ligt. Bedenk maar eens wat iemand kan aanrichten met een kettingzaag.”

Ook vissers reageren cynisch. Secretaris Aldrik van der Wal van hengelsportvereniging Ons Genoegen in Uithuizen vindt het maar een onzinnige actie. “Ik moet nog zien of er mensen zijn die hem inleveren.”

Het schietwapen wordt vooral gebruikt bij de vangst van karpers en witvis. Wie betrapt wordt met een katapult kan na deze maand volgens een politiewoordvoerder rekenen op een boete van enkele honderden euro’s.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *