Aangeschoven bij – Sjobus Kobus


1) Wat zijn de namen in je paspoort?

Sjobus Kobus

foto2
Een mooie oudere schub


2) Met wie zou je absoluut niet samen willen of kunnen vissen en waarom?

Er zijn eigenlijk maar heel weinig mensen met wie ik wel samen zou willen vissen. Ik ben niet zo’n sociaal dier wat dat betreft. Ik vis het liefst met mijn vaste vismaatje Roald. Met Arjen en Mark (ter H.) is ook altijd leuk, maar dan houdt het al snel op. Ik vind lekker in mijn eentje vissen soms ook heerlijk.

foto1
3) Welke vrouw (of man) zou je het liefst op je stretcher willen aantreffen?

Natuurlijk zou ik het liefst mijn eigen vrouw onder mijn pluutje willen vinden. Ik hou al meer dan twintig jaar gruwelijk veel van haar en was van plan dat ook nog wel even vol te houden. In het geval mijn vrouw dit niet leest, ……. dan heel graag Katja Schuurman.

Als het een man zou moeten zijn, zou ik het wel leuk vinden om eens een nachtje met Hans Sibbel (Lebbis) te vissen. (Hans bel/mail me!) (Katja ook!!)

4) Ben je bijgelovig, en zo ja, hoe komt dat terug in je visserij?

Als wiskundeleraar (en een beetje bioloog) kan ik het me niet permitteren om openlijk bijgelovig te zijn. Ik geloof in logica en een fleugje toeval, waarvan het, als het om vissen gaat, weinig zin heeft om kansen berekenen. Als je de oppervlakte van jouw boilie vermenigvuldigt met de afstand die de vis aflegt en dat weer deelt door de totale oppervlakte van het water, zul je zien dat je regelmatig zult blanken.

foto3


5) Hoeveel soorten haken heb je in je tacklebox, en welke daarvan gebruik je echt?

Ongeveer 5 soorten, waarvan ik er in Nederland meestal maar 2 gebruik. Meestal komt het neer op een vlijmscherp maatje 6, met wat krimpkous er om heen. Alleen als er veel wier staat gebruik ik wel eens een iets dikkere haak. In Frankrijk vis ik vaak wat lomper en vis dan een maatje 4 met 1½ boilie op de hair.

foto4


6) Steen of lood?

Lood. Meestal gewoon Grippa’s van Korda en af en toe zelf gegoten. Ik coat mijn lood weleens met zand maar vraag me ook wel eens af of dat allemaal nodig is. Zo’n beest heeft een brein als een duivenei en of je dat dan allemaal kunt koppelen? Ach ja, het houdt me van de straat.

foto5


7) Wat is het slechtste aas dat je ooit hebt gebruikt?

Heb ooit (zonder dat ik dat wist natuurlijk) met ballen met een hoge concentratie kopersulfaat gevist en er drie maanden lang geen piep op gehad. Zelfs de koeten en de brasems lieten ze links liggen. Ik snapte er geen reet van en heb mijn scheikundecollega (en haar laboratorium) maar eens geraadpleegd. De bal bleek zwaar giftig. Vis tegenwoordig met Watersense en weet precies wat erin zit.

foto6


8) Voor welke gebeurtenis in je visserij schaam je je?

Ik heb ooit gelogen bij het beantwoorden van een vraag van een interview. Dit interview.

foto6


9) Welk vervoersmiddel gebruik je voor het vissen?

Een Jeep Cherokee. Had eerst een mazda 626 en zat op elk glad of oneffen stukje vast. Toen ik een keer vast kwam te zitten en de hulp van een paar Duitse vissers in moest roepen, was voor mij de grens bereikt. Dan maar zo’n ozonslikker. Ik denk dat alleen mijn auto verantwoordelijk is voor een temperatuursstijging van 1,4 graden per jaar en daar schaam ik me natuurlijk diep voor. Aan de andere kant groeien de karpers weer net een tikkie sneller en hoef ik over drie jaar niet meer naar Frankrijk te reizen voor een 60-er. Dat scheelt weer zoveel brandstof dat het uiteindelijk toch weer milieuvriendelijk is om zo’n dikke bak te rijden.

foto8


10) Welke schoenen of laarzen vind je comfortabel om tijdens het vissen te dragen?

Draag het liefst Streamfisher lieslaarzen. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Als ik een waadpak nodig heb, dan gewoon zo’n goedkoop pvc-ding, dat met bandenplakspul te repareren is. Zelfs de duurste neopreenpakken zijn bij ons na een paar maanden lek en dan gaat het voordeel van “lekker warm”er ook snel af.

foto9


11) Wat is je favoriete warme maaltijd aan de waterkant?

Chicken Madras

12) Wat is het beste muzieknummer ooit geschreven?

Lastige vraag. Hangt een beetje af van mijn stemming. Het nummer dat me nu het meeste raakt is “Tears in heaven”van Eric Clapton. Krijg ik nog steeds kippenvel van. Als ik dat hoor loop ik meestal nog even de slaapkamer van mijn zoontje binnen en kus hem waar ik hem raken kan. Moet er niet aan denken. De mooiste tekst is denk ik “Allways a woman”van Billy Joel, ….. maar als ik een milieuvriendelijk tochtje met mijn Jeep maak heb ik toch het liefst iets van U2 op staan. En dan vooral heel hard (en de muziek ook).

foto10


13) Welke niet-hengelsport gerelateerde tijdschriften lees je?

Panorama, Nieuwe Revue en de Quest. Vast reispakket voor Frankrijk-trips.

foto11


14) Aan wie wil je deze vragenlijst nu voorleggen?

Aan Roald natuurlijk.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *